Seksuologie

Contact

Jasmine Steurbaut

0497 73 79 62

steurbautjasmine@gmail.com

Wat is sekscounseling?

Seksualiteit speelt een voorname, doch vaak verdoken, rol in het mensenleven. Het is een bron van energie maar tevens ook een bron van frustratie als het niet goed loopt. De maatschappij en de bijbehorende media legt ons allerlei voorschriften, normen en regels op waaraan seksualiteit moet voldoen. Maar wat als dat niet lukt in de relatie of binnen de eigen seksualiteitsbeleving?

Onzekerheid, moeilijkheden en vragen rijzen bijgevolg over de "normaliteit" van het eigen seksleven. Sekscounseling kan hierbij zinvol zijn doordat geluisterd wordt naar elk zijn/ haar 'uniek seksueel verhaal'. Via gespreksvoering worden de vragen, klachten en verwachtingen verhelderd om op die manier te komen tot een op maat gemaakte seksuele begeleiding.

 

Sekscounseling kan dus een combinatie inhouden van informatieverlening, cognitieve-/gedragstechnieken, oefeningen/ aangeleerde technieken etc. met oog op het verlichten of opheffen van de individuele- of relationele seksuele klachten.

Voor wie?

Als seksuologe begeleid ik vrouwen, mannen en koppels van alle leeftijden met zorgen rond de eigen- of gemeenschappelijke seksualiteitsbeleving. 

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Weinig/ geen zin in seks

 • Vertrouwensbreuk na vreemdgaan

 • Verandering van het seksleven binnen de relatie (bij zwangerschap, na kinderen, oudere leeftijd ...)

 • Erectieproblemen/ ejaculatieproblemen

 • Pijn bij het vrijen

 • Geschiedenis van seksueel misbruik

 • Fetisjisme of andere fantasieën

 • Open- of niet-exlusieve relaties

 • Homoseksuele/ lesbische gevoelens

 • Genderdysforie

Onze seksuologe

facebook_untitled.jpg

Jasmine Steurbaut

Klinisch Psychologe & Seksuologe

Jongvolwassenen, Volwassenen & Koppels

Lid van

 • Psychologencommissie: erkenningsnummer 922118522

Achtergrond

De opleidingen die ik genoten heb zijn een Master in de Klinische Psychologie (UGent) alsook een Master na Master in de Seksuologie (KULeuven).

 

Tijdens de studies Psychologische Wetenschappen heb ik stage gelopen bij het 'CAW - Cel Partnergeweld' en heb ik ervaring opgedaan inzake koppeltherapie, meer specifiek het doorbreken van fysieke- en/of verbale geweldspiralen tussen partners.

Bij de stage Seksuologie in het ziekenhuis te Gasthuisberg kreeg de seksuele beleving -zowel bij individuen als bij koppels- meer aandacht.

Werkwijze

'Durven praten' over seksuele moeilijkheden staat bij sekscounsling centraal. Met respect voor het tempo van het individu of het koppel ga ik na welke seksuele klachten er op de voorgrond treden en wat de verwachtingen hierbij zijn naar begeleiding/ de eigen uitkomst(en) toe. Met uiterste zorg, respect en discretie zal ik deze therapeutische sessies begeleiden. 

Tarieven

Individueel gesprek (45 à 60 minuten): €55

Koppelgesprek (60 à 75 minuten): €65

Bij sommige mutualiteiten is er reeds terugbetaling mogelijk, vraag dit gerust na tijdens het eerste gesprek. 

Enkel op afspraak via telefoon of mail:

0497 73 79 62

steurbautjasmine@gmail.com

Dorp 35, 9810 Nazareth