top of page

Vroedvrouw

  • Facebook Social Icon

Welkom

Heeft u een kinderwens, bent u zwanger of pas bevallen?

Dan heeft u zeker een meerwaarde aan een vroedvrouw die u stap voor stap begeleid in deze nieuwe levensfase. 

 

Prenatale consultaties:

Nieuw leven, het kan zo mooi zijn. Die eerste positieve zwangerschapstest, de eerste babyschopjes, uitkijken naar jou baby. Oh wat is die wolk zo mooi roze!

Maar ook, die eerste maanden ziek zijn, verkouden zijn, hoofdpijn hebben, de hele dag vermoeid zijn, huilbuien zonder reden, acne, smaakverandering, enzovoort. En als die eerste drie-vier maanden voorbij zijn, dan is daar de rugpijn, het zwellen van handen/voeten/benen, die suikertest (bah vies!),...

Zwangere vrouwen kunnen dan wel enorm uitkijken naar hun baby, toch is zwanger zijn niet altijd even romantisch. Een vroedvrouw helpt je door middel van 11 prenatale terugbetaalde consultaties met al je kwaaltjes en vragen.

 

Tevens word je goed voorbereid op de arbeid en bevalling en word je volledig medisch gescreend tijdens de zwangerschap (urine, bloed, etc.).

Ook medicatie kan een vroedvrouw voorschrijven. 

Postnatale consultaties (tot 1 jaar):

Oef! De baby is er, na al dat harde werk van zwanger zijn en bevallen. Je bent uitgeput, je hebt pijn. Je hebt verzorging nodig. Een vroedvrouw weet van aanpakken en helpt jou met de verzorging van je baby en van jou. Ook de voeding (borst of fles) roept veel vragen op bij nieuwe mama's en papa's. hoe, wat, hoeveel en wanneer? 

Na de bevalling heeft u recht op 12 postnatale consultaties volledig terugbetaald dankzij de derdebetalersregel.


Andere:

  • - EHBO baby

  • - babymassages

  • - Specifieke opvolging zwangerschapsdiabetes, diabetes type 1 of 2

  • - Medicatie tijdens de zwangerschap en tot 1j postnataal

bottom of page